1. DiscMaster függesztett modellek


  A függesztett Multiva DiscMaster kisebb és közepes méretű gazdaságok hatékony tarlóhántó eszköze. Erős négyszög kerete hosszú élettartamot biztosít, keretének nyitottsága és magassága pedig eltömődés-mentessé teszi a DiscMastert. Ennek köszönhetően a DiscMaster még nehezebb körülmények között is kiválóan működik. A Multiva DiscMaster kiválóan alkalmazható olyan területen, ahol nagy mennyiségben vannak jelen növényi szármaradványok, így például kukorica tarlón. A függesztett DiscMaster költségtakarékos, és rugalmasan használható. Könnyebb traktorok esetén, vagy a szállítás megkönnyítéséhez akár később is felszerelhető vontatóeszközzel. A Multiva DiscMaster optimálisan méretezett négyszöges kerete rendkívül erős és nagyon tartós. A kiváló minőségű acél és az erős szerkezet hosszú élettartamot garantál a gép számára.

           

  Állítható szintező tárcsa

  Az egyszerűen állítható szintező tárcsa megakadályozza, hogy az egyes fordulók között egyenetlenség alakuljon ki. A szintező tárcsa ugyanolyan munkamélységre állítható, mint a többi tárcsa, ezzel is növelhető a tárcsák munkaszélessége.


  Vontató berendezés

  A függesztett modellek átalakíthatók vontatott modellekké a vontatóeszköz segítségével. A vontatóeszközök használatával a traktorok hátsó tengelyi terhelése nagymértékben csökkenthető, a közúti szállításnál is kényelmesebb megoldás a tárcsák vontatása. A függesztett modellek az alsó függesztő karhoz kapcsolhatók. A vontatóeszköz külön keretből, szállító kerekekből és vonórúdból áll. Egyszerű kialakításának köszönhetően könnyedén felszerelhető a régebbi DiscMasterekre is. Az acél tömörítő henger használható a legtöbb talajtípuson. Kiváló tömörítő és rögtörő hatékonyságot mutat még az olyan nehéz talajokon is, mint az agyag. A henger végzi a talajfelszín kiegyenlítését, de káros talaj-összenyomódást nem okoz. A hengerprofilok a növényi maradványokat a talajba nyomják, elősegítve ezzel azonnali lebomlásukat.